Όπως οι Αιγύπτιοι πολίτες πολιορκούσαν την πλατεία Ταχρίρ ζητώντας δημοκρατία, δικαιοσύνη και απαλλαγή από το πολύχρονο καθεστώς Μουμπάρακ, έτσι και μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει στέλεχος , αλλά ούτε και μέσα στην κυβέρνηση υπουργός που να μην αισθάνεται άβολα με τον αντιπρόεδρο Θόδωρο Πάγκαλο ο οποίος πλέον όπως έλεγε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού "για αυτόν έγινε πλέον ασφυκτική η κατάσταση".

Ο πρωθυπουργός προβληματίζεται σοβαρά πλέον με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο οποίος κάθε φορά δίνει και τον ανάλογο τόνο σε πολίτες εντός και εκτός της χώρας που τον επικρίνουν για να βαρύνει ακόμη περισσότερο την αρνητική εικόνα της κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο των επαφών του που αρχίζει με κάθε υπουργό ξεχωριστά ο κ. Παπανδρέου να συναντηθεί με τον Θόδωρο Πάγκαλο στον οποίο θα συστήσει να ρίξει νερό στο κρασί του όσον αφορά τις αντιδράσεις του απέναντι στους πολίτες. Το λάθος αυτή τη φορά του κ. Πάγκαλου ήταν να πολιτικοποιήσει την αντίδραση εκείνων που επέλεξαν στη εκδήλωση για το σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στο Παρίσι να προκαλέσουν φραστικό επεισόδιο επιρρίπτοντας ευθύνες στο συνασπισμό σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση που επιζητά τη συναίνεση για την οικονομία.

Το γεγονός ότι πλέον ο κ. Πάγκαλος αντιμετωπίζεται από τα ΜΜΕ όχι με τον τρόπο που αντιμετωπιζόταν μέχρι χθες, έχει να κάνει με το ότι βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση ο ίδιος χωρίς την πολιτική ομπρέλα του μεγάρου Μαξίμου. Έτσι δεν είναι λίγοι που πιστεύουν ότι ο ευφυής πολιτικός βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση και από τον ίδιον εξαρτάται ο χρόνος παραμονής του στη κυβέρνηση.