Εντός του μηνός αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις με τις ανάδοχες εταιρίες για τα οικόπεδα Πατραϊκού, Ιωαννίνων και Κατάκολου, ώστε οι σχετικές συμβάσεις να αποσταλούν προς κύρωση στην Βουλή, γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, αναφερόμενος στην πορεία των ερευνών σχετικά με τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας.

Ο κ. Μανιάτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συμπλήρωσε ότι ολοκληρώνεται, επίσης, η επεξεργασία των στοιχείων από τις σεισμικές έρευνες που έγιναν νότια της Κρήτης, ώστε μέχρι τέλος του έτους να έχουμε μια αξιόπιστη εικόνα για τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας σε Ιόνιο και Νότια της Κρήτης.

Πρόσθεσε, δε, ότι σε συνεργασία με τον Νορβηγικό Νηογνώμονα λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την αποσόβηση ατυχημάτων που θα έχουν συνέπειες στο περιβάλλον.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ξεκινά από σήμερα η διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων, κατ΄ εφαρμογή του νέου Νόμου, Καλαφάτη.

Πρέπει, ωστόσο όπως είπε, να επιλυθεί σειρά διαδικαστικών θεμάτων και στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο, δια του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, Σταύρου Καλαφάτη, θα προχωρήσει στην έκδοση των αναγκαίων ερμηνευτικών και λοιπών εγκυκλίων και αποφάσεων.