«Είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας σεβόμενοι απόλυτα τη βούληση των πολιτών για ριζικές τομές», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών «νίκησε η σταθερότητα και η σταθεροποίηση της χώρας».

Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι, όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα, «είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες και στους εταίρους μας και αυτή η ειλικρίνεια χτίζει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», ενώ παράλληλα τόνισε ότι στη σημαντική αυτοδιοικητική μάχη του β’ γύρου οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τα ικανότερα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν την επανάσταση του «Καλλικράτη» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του αρχηγού της ΝΔ για αποτέλεσμα- «χαστούκι» προς την κυβέρνηση, ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι οι αναλύσεις της ΝΔ και του κ. Σαμαρά είναι «θεωρήσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους», τονίζοντας τη διαφορά στις στοχεύσεις που υπάρχει ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ.

«Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να σταθεί μέσα στο κόμμα του ως αδιαφιλονίκητος ηγέτης», είπε και συμπλήρωσε: «Εμάς μας ενδιαφέρει πρώτα από όλα να σώσουμε τη χώρα, ο εθνικός αυτός στόχος να μπορεί να πάει παραπέρα και αυτό το μήνυμα το πήραμε από τους πολίτες και επειδή έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές, μας ενδιαφέρει να υλοποιηθεί ο "Καλλικράτης"».

«Εμείς είμαστε πάρα πολύ μετρημένοι γιατί με σοβαρότητα αξιολογούμε και τις εκλογές της πρώτης Κυριακής», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν «ανίερες» συμμαχίες μεταξύ ΝΔ και Αριστεράς εν όψει του β’ γύρου των εκλογών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «συμμαχίες υπάρχουν πάντα, αυτά γίνονται στις εκλογές και μάλιστα όταν είναι αυτοδιοικητικές οι εκλογές».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «αν είναι ιερές ή ανίερες, αυτό το κρίνει ο ελληνικός λαός και έχει αποδείξει πολλές φορές ότι διαθέτει το κριτήριο» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει συγκεκριμένους υποψηφίους και για το β' γύρο ζητά από τους πολίτες να υπερψηφίσουν τους υποψηφίους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς εκ νέου εάν υιοθετεί η κυβέρνηση το συγκεκρινένο δημοσίευμα δεδομένου ότι επικαλείται κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία μιλάνε, έχουν επώνυμο και όποιος τα επικαλείται μπορεί να επικαλείται και το όνομά τους».

Σημείωσε ακόμη ότι «ο ελληνικός λαός έχει κριτήριο», ότι «δεν μπορεί να παίρνει γραμμή από πουθενά» και τόνισε ότι γι’ αυτό, αν υπάρχουν τέτοιου είδους συμμαχίες, και αντιληπτό γίνεται και έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι αυτές τις συμμαχίες ή τις «γραμμές» δεν τις ακολουθεί.

Για το εάν υπάρχει γενικότερα «συμμαχία» της κυβέρνησης με τη ΝΔ μέσα στη Βουλή, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς προσπαθώντας να απολογηθεί στους εταίρους ομοϊδεάτες του στην ΕΕ, είπε ότι το κόμμα του είναι συναινετικό με την ελληνική κυβέρνηση και έχει ψηφίσει πολλά νομοσχέδια.

«Όλες οι βασικές επιλογές που έκανε η κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας, η ΝΔ όχι απλώς δεν τις ψήφισε, αλλά ήταν και τελείως αντίθετη», είπε και πρόσθεσε ότι το ίδιο έκαναν και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι «φαινόταν ποιοι συμμαχούν μέσα στη βουλή με τις επιλογές και τις αποφάσεις τους και ποιοι όχι».

Σχετικά με τη στήριξη του ΛΑΟΣ στους υποψήφιους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το να στηρίζονται κάποιοι υποψήφιοι από δύο ή περισσότερα κόμματα δεν σημαίνει ότι είναι συμμαχία και μάλιστα ανίερη.

«Εάν κάποιο κόμμα δίνει στήριξη σε υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, σαφώς η στήριξη είναι εκλογική και δεν σημαίνει τίποτε από εκεί και πέρα», τόνισε.