Για άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να εκχωρήσει δικαιώματα εκμετάλλευσης της δημόσιας ιδιοκτησίας σε εταιρεία holding με έδρα το Λουξεμβούργο κάνει εκτενή αναφορά στο οικονομικό της ένθετο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει πως ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν είπε ότι επρόκειτο για μια «ιδέα που κυκλοφόρησε», αλλά -όπως ανέφερε ο χριστιανοδημοκράτης Νόρμπερτ Μπαρτλ, ειδικός σε θέματα προϋπολογισμού- σημασία στο τέλος έχει τι θα πει η τρόικα σε αυτές τις σκέψεις. Ο σχολιαστής της ίδιας εφημερίδας επικρίνει το ελληνικό «όχι» και το ερμηνεύει ως "παγίδα", μέσα στην οποία έχουν πέσει από καιρό οι ευρωδιασώστες. Σχολιάζει επίσης δυσμενώς τον αυτοέπαινο, όπως χαρακτηρίζει, της ελληνικής κυβέρνησης, επειδή συμφώνησε με τους εφοπλιστές να πληρώνουν φόρους.

«Σαν να επρόκειτο για χάρη απέναντι στις δανείστριες χώρες το ότι επιτέλους οι πραγματικοί πολυεκατομμυριούχοι θα δώσουν τον οβολό τους» γράφει ο σχολιαστής της. «Με τον τοπικό πρωθυπουργό της Έσσης και αντιπρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Φόλκερ Μπουφιέ διέρρευσε μια ακόμη σταγόνα αλήθειας προς τους Γερμανούς φορολογουμένους, όταν είπε ότι τα ΄δάνεια΄ προς την Αθήνα θα μπορούσαν να επιμηκυνθούν και να γίνουν πιο φτηνά. 

Μετά τις εκλογές θα έρθει η μεγάλη αποκάλυψη, το κούρεμα χρέους, όπως κι αν το αποκαλεί κανείς» αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.