Ο γραμματέας της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Χρήστος Αηδόνης, μίλησε για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου, χαρακτηρίζοντας την «ημερομηνία ορόσημο της ελληνικής ιστορίας».

«Η 3η του Σεπτέμβρη αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο της ελληνικής ιστορίας. Σήμερα για μας, για τον κάθε δημοκράτη πολίτη αποτελεί μια πρόκληση.

Η ανάγκη για την επανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης είναι αδήριτη. Η Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της, έθεσε ως προτεραιότητα την ικανοποίηση αυτού του στόχου», ανέφερε αρχικά ο κ. Αηδόνης και συνέχισε:

«Σήμερα, μπροστά σε αυτήν την πρόκληση, επιλέγουμε την αυριανή μέρα , ως μέρα εγκαινίων των πολιτικών μας γραφείων και παρουσίασης των προτάσεων μας, για την αναθεώρηση του Συντάγματος .Είναι μια επιλογή που σηματοδοτεί, ότι η 3η του Σεπτέμβρη ανήκει σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και επιδιώκει να αποτελέσει την αρχή για μια νέα προσπάθεια αναγέννησης και συσπείρωσης».

Κλείνοντας, ο κ. Αηδόνης δήλωσε ότι «είναι βαθιά η πεποίθηση μας, ότι η ενότητα της δημοκρατικής παράταξης μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από σκληρές και επίμονες διαδικασίες, μέσα στις οποίες θα κυριαρχήσει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι η ανάγκη διευθέτησης των μικροαναγκών των πολιτικών της προσώπων. Σε αυτήν την προσπάθεια δηλώνουμε "ΠΑΡΩΝ" και καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες που πιστεύουν πως η χώρα δεν πρέπει να κυβερνιέται από τα άκρα.