Την άποψη ότι το ελληνικό κράτος ανταποκρίνεται για πρώτη φορά στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες και δεν είναι ο μεγάλος «μπαταχτσής», εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι αυτόν τον καιρό στο υπουργείο Εσωτερικών «τρέχουν» τα χρέη των Δήμων προς τους ιδιώτες, με σκοπό μέχρι το τέλος του χρόνου, να έχει καλυφθεί σχεδόν το σύνολο, κάτι που σύμφωνα με τον υπουργό συμβαίνει  και με άλλους τομείς του δημοσίου.

«Εμείς θέλουμε να αυξήσουμε το ρυθμό κι αυτό σας θυμίζω είναι η πρώτη φορά που γίνεται», σημείωσε.

Πάντως, ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση που βιώνει η χώρα, τονίζοντας  πως ο «λαός με αιματηρές θυσίες πληρώνει τον δρόμο προς την ανάπτυξη».

«Πριν από έναν χρόνο δεν ξέραμε εάν η χώρα θα σωθεί. Το τραπεζικό σύστημα ήταν στον αέρα», πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης αναφέροντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τώρα να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, χωρίς να δανειστεί.

«Από τις προβλέψεις αυτό θα βγει. Για το όποιο χρηματοδοτικό κενό, εάν αυτό υπάρξει, να γίνει και μια συζήτηση για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους», είπε.