Περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί θα απασχοληθούν στο Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας κατά το ερχόμενο σχολικό έτος , ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Οι αμοιβές των αναπληρωτών στην Ενισχυτική Διδασκαλία, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, αντιστοιχούν σε εκείνες των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου ( 5-15 ώρες την εβδομάδα) και των ωρομισθίων (1-4 ώρες την εβδομάδα).

Κατά το περσινό σχολικό έτος  που απασχολήθηκαν 1.626 εκπαιδευτικοί, η ενισχυτική διδασκαλία εφαρμόστηκε πιλοτικά, γιατί ξεκίνησε  καθυστερημένα και διατέθηκαν 23.080 ώρες διδασκαλίας σε 511 σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας. Συμμετείχαν 50.000 μαθητές Γυμνασίων από όλη τη χώρα.

Στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας έχουν τη δυνατότητα να  συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους βασικούς τομείς γνώσης, με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοση τους στα παραπάνω μαθήματα.