Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης
 
Η ακτίνα δράσης των πυραύλων Σκουντ του Άσαντ, φτάνουν να πλήξουν μέχρι και τη Ρόδο. Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν ανησυχεί ιδιαίτερα το Ελληνικό υπουργείο  Εθνικής Άμυνας καθώς δεν θεωρείται όπλο ακριβείας αφού δεν διαθέτει  σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα  που μπορούν να οδηγήσουν τον πύραυλο  με ακρίβεια στο στόχο του.

Όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση του newpost.gr και ο Σαντάμ Χουσεϊν είχε εκτοξεύσει πυραύλους Σκούντ κατά των αμερικανών  που του επιτίθονταν αλλά αυτοί έπεσαν στο απόλυτο πουθενά, στην έρημο και κανείς πύραυλος Σκουντ δεν βρήκε το στόχο του.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του Ελληνικού Πενταγώνου στους πυραύλους αυτούς του Άσαντ έχουν γίνει και τροποποιήσεις που τους απομακρύνουν ακόμα περισσότερο από το στόχο τους. Έχουν προστεθεί τμήματα στον πύραυλο  προκειμένου να αυξήσουν την ακτίνα δράση τους με αποτέλεσμα να τους καθιστούν ακόμα περισσότερο εκτός πορείας.

Τώρα τι θα προκαλέσει μία επέμβαση με πυραύλους Τόμαχοκ κατά εργοστασίων ή χώρων αποθήκευσης χημικών αεριών προβληματίζει το ελληνικό Πεντάγωνο.

Μπορεί να τα καταστρέψει αλλά μπορεί και ένα κτύπημά τους να ελευθερώσει τα χημικά αέρια στην ατμόσφαιρα θρηνώντας πολλά θύματα.

Επίσης η ελληνική κανονιοφόρος «Κραταιός» που βρίσκεται στην περιοχή της Συρίας συμμετέχοντας στην επιχείρηση του ΟΗΕ UNIFIL (επιτήρηση του Λιβάνου ) θα  αντικατασταθεί από μία πυραυλάκατο  η οποία όμως θα αποχωρήσει μόλις ξεκινήσει κάποια επέμβαση κατά του Άσαντ.