Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη Δημοτική Ραδιοφωνία Ιωαννίνων διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί υποψηφιότητάς του στο δήμο Αθηναίων και αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις της Συρίας, λέγοντας πως «δεν βλέπει στρατιωτική δράση μέχρι να πάρει την τελική απόφαση το Κογκρέσο».

Ο κ. Κουίκ τόνισε, μεταξύ άλλων πως «οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιμένουμε ότι θα πρέπει να γίνει στον πιο άμεσο χρόνο, για το θέμα της Συρίας, ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, την αναγκαιότητα της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής».

Και πρόσθεσε: «Στην συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος με τον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Πρόεδρος του Κινήματος επέμεινε στη σύγκληση των δύο οργάνων που προανέφερα και σύμφωνα με την τηλεφωνική ενημέρωση που μου έκανε, ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε να ενημερώσει τη Βουλή μόλις επιστρέψει από την Αίγυπτο (πιθανολογώ στην αρχή της επόμενης εβδομάδας), αλλά χωρίς να δεσμευτεί για την ημερομηνία σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Δεν αντιλαμβάνομαι τι είναι αυτό που φοβάται και δεν το συγκαλεί».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν κλήθηκε να δώσει το παρών στη συνάντηση, ο ίδιος απάντησε:

«Όχι. Δεν κλήθηκα να παραστώ. Και δεν ξέρω αν αυτό έγινε μετά από αίτημα ή απαίτηση του ίδιου του κ. Βενιζέλου. Δεν θέλω να κάνω άλλο σχόλιο».

 

«Προσωπικά δεν βλέπω κάποια στρατιωτική δράση μέχρι να πάρει την τελική απόφαση το Κογκρέσο. Και μάλιστα, σε ό,τι αφορά στο Κογκρέσο, με βάση όσες πληροφορίες δημοσιεύονται, φαίνεται ότι μία απόφαση υπέρ των απόψεων Ομπάμα δεν θα είναι πολύ εύκολη, με δεδομένο ότι όλες οι σφυγμομετρήσεις της αμερικανικής κοινής γνώμης δείχνουν κάτι πολύ σημαντικό: οι Αμερικανοί δεν θέλουν να βλέπουν άλλη εμπλοκή των παιδιών τους σε πολεμικά πεδία όπως το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και ενδεχομένως τώρα η Συρία», πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.

Τέλος, σχολιάζοντας τα σενάρια που κάνουν λόγο για υποψηφιότητά του στο δήμο Αθηναίων, ο κ. Κουίκ είπε: «Ούτε κατά διάνοια! Το αποκλείω κατηγορηματικά. Τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. Αν αυτοί που τα διαδίδουν, νομίζουν ότι θα τα βάλουν μαζί μου και θα με βγάλουν από τη μέση ως Βουλευτή, κάνουν μεγάλο λάθος! Και αυτό το μήνυμα το στέλνω και στο εσωτερικό του Κινήματος. Τίποτ’ άλλο επ’ αυτού».