Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Το χαρτί της Κεντροαριστεράς θα τραβήξει το ΠΑΣΟΚ κατά την διάρκεια του διήμερου συμποσίου του που ξεκινά σήμερα για να τιμηθεί η ιστορική επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη, ποντάροντας τουλάχιστον σε πρώτη φάση στις εντυπωσιακές συμμετοχές που εξασφάλισε για τα πάνελ των εκδηλώσεων.

Στο παρασκήνιο βεβαίως μαίνεται ο πόλεμος της Χαριλάου Τρικούπη με την Αγίου Κωνσταντίνου για την Δημοκρατική Παράταξη με τον Νίκο Μπίστη (συμμετέχει στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ) να προειδοποιεί ακόμη και με αποχώρησή του από την ΔΗΜΑΡ εάν ο κ. Κουβέλης επιλέξει διαφορετική κατεύθυνση από την δική του και τον Γιώργο Πεταλωτή να μπαίνει στο στόχαστρο των Δημαριτών της Ροδόπης γιατί όπως καταγγέλλουν τούς πούλησε κι έμεινε στο ΠΑΣΟΚ!.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει κατά την έναρξη του διήμερου επιστημονικού και πολιτικού συμποσίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα προσπαθήσει να περιγράψει αφού κάνει μία σύντομη αποτίμηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ ποια είναι η στόχευσή του για το μέλλον σε σχέση πάντα με την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Η πιο «πολιτικού» περιεχομένου ομιλία του θα γίνει αύριο το απόγευμα στο κλείσιμο της διήμερης εκδήλωσης και αφού προηγουμένως θα έχουν παρέμβει με ομιλίες τους οι Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.

Στην σημερινή πρωινή συνεδρίαση ομιλητές έχουν οριστεί οι Ανδρέας Πανταζόπουλος, Κώστας Μποτόπουλος, Κώστας Σκανδαλίδης, Παναγής Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Ρέππας, Πέγκυ Ζαγορίτη, Γιάννης Σουλαδάκης και Δημήτρης Μπυρίτης.

Το απόγευμα θα μιλήσουν οι Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Αντώνης Βγόντζας, Χριστίνα Ακριβοπούλου, Θανάσης Ξηρός, Σταύρος Μπένος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Σήφης Μπουζάκης, Πάνος Αναστασιάδης, Γιάννης Καλογήρου, Λίνα Μενδώνη, Βασίλης Βαμβακάς, Κώστας Καρτάλης.