Με ένα διήμερο πολιτικό και επιστημονικό συμπόσιο, που έχει κύριο θέμα του την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το στοίχημα, το κόμμα γιορτάζει τα 39 χρόνια από την ίδρυσή του, στις 3 Σεπτεμβρίου 1974.

Μετά τους εναρκτήριους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, Χρήστος Δερβένης, εξετάστηκαν οι τρεις θεματικές συνεδρίες για το ΠΑΣΟΚ ως «εκφραστής του ριζοσπαστισμού της μεταπολίτευσης», για την παιδεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, καθώς επίσης και για τον «εκδημοκρατισμό του κράτους και των θεσμών».

Κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, το «παρών» έδωσε πλήθος στελεχών του κόμματος όπως, μεταξύ άλλων, οι Κώστας Λαλιώτης, Γιάννης Καψής, Βάσω Παπανδρέου, Χρήστος Παπουτσής, Φοίβος Ιωαννίδης, Κώστας Γείτονας, ο αδελφός της Μελίνας Μερκούρη, Σπύρος Μερκούρης, Ντίνος Βρεττός, Γιώργος Κατσιμπάρδης, Γιώργος Ανωμερίτης, Βασίλης Γερανίδης, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Κατερίνα Μπατζελή, Γιάννης Σουλαδάκης, Νίκος Αθανασάκης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, καθώς επίσης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μιλήσει εκ νέου και να κλείσει τη διημερίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυριανή ημέρα θεωρείται και η πλέον ενδιαφέρουσα, καθώς θα μιλήσουν και οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, κ. Κ. Σημίτης και Γ. Παπανδρέου. 

TAGS