«Πρέπει να σταματήσουμε κυβέρνηση και δανειστές που καταστρέφουν τη χώρα,, την απαξιώνουν στο διεθνή καταμερισμό εργασίας και στερούν το μέλλον από τις νέες γενιές», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Όπως τονίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

«Συμφώνησαν με τους δανειστές να διαθέτουν για τη λειτουργία του ελληνικού κράτους τα λιγότερα χρήματα από κάθε άλλο κράτος του πλανήτη. Τώρα διαλύουν τη δημόσια διοίκηση, καταργούν τις κοινωνικές υποδομές, τρομοκρατούν και εξαθλιώνουν τους δημοσίους υπαλλήλους. Στόχος τους είναι οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι με μισό μισθό! Οι δημόσιοι υπάλληλοι και όλοι οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες. Συμφώνησαν με τους δανειστές να διαθέτουν για τις συντάξεις τα μισά χρήματα. Στόχος τους από 1/1/15 να καταργήσουν τη σύνταξη και να την αντικαταστήσουν με την εθνική βασική σύνταξη, που είναι σήμερα 360 ευρώ. Υπερήφανοι συνταξιούχοι μας δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες.Συμφώνησαν με τους δανειστές να διαθέτουν για την υγεία και φάρμακα τα μισά χρήματα. Γι αυτό καταργούν νοσοκομεία, διαλύουν κοινωνικές υπηρεσίες, απολύουν ειδικευμένο προσωπικό, υποβαθμίζουν μισθολογικά το σύνολο των εργαζομένων της υγείας».

Και καταλήγει ο Αλέξης Μητρόπουλος: «Δανειστές και τροϊκανή κυβέρνηση έχουν αναγορεύσει τον ελληνικό λαό σε εχθρό τους».