Η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε σεντ σε διεθνή υποστήριξη, όσο η χώρα δεν προωθεί τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. 

«Προωθούμε μια πολιτική σταθεροποίησης του ευρώ η οποία βασίζεται στην εκτίμηση ότι το ευρώ είναι καλό για τη χώρα μας, για τις δουλειές μας, και για την ευημερία μας. Για αυτό και υποστηρίζουμε τη διάσωση του ευρώ», δήλωσε μιλώντας στην κάτω Βουλή

«Προωθούμε μια πολιτική σταθεροποίησης του ευρώ η οποία βασίζεται στην εκτίμηση ότι το ευρώ είναι καλό για τη χώρα μας, για τις δουλειές μας, και για την ευημερία μας. Για αυτό και υποστηρίζουμε τη διάσωση του ευρώ», τόνισε η καγκελάριος, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ούτε σεντ για τους Έλληνες όσο δεν είναι πρόθυμοι να εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις».

Το ελληνικό ζήτημα αποτελεί ένα «καυτό θέμα» για τους Γερμανούς ψηφοφόρους, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για να κλείσει ένα χρηματοδοτικό κενό, και ένα ποσό των 11 δισ. ευρώ δεν είναι μη ρεαλιστικό. 

Ωστόσο από την πλευρά της η Μέρκελ υπήρξε πιο επιφυλακτική, δηλώνοντας επανειλημμένως ότι είναι πρόωρο να πει κανείς ότι η Ελλάδα θα λάβει τρίτο πακέτο διάσωσης.