Ανοίγοντας το διήμερο συμπόσιο για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε στην ενακτήρια ομιλία του την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών και την διάσωση της ελληνικής οικονομίας. 

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτική και οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα σημείωσε ότι «Πρέπει να ληφθούν μέτρα υποστήριξης της κοινωνική συνοχής και να δωθεί ελπίδα στους πολίτες. Τώρα κρίνεται η τελική στροφή της χώρας για την έξοδο από την κρίση, τώρα όλα θα αποκτήσουν την οριστική τους μορφή, τώρα πρέπει να βοηθήσουμε την πραγματική οικονομία να αντέξει, τώρα πρέπει να πάρουμε μέτρα υποστήριξης της κοινωνικής συνοχής, τώρα πρέπει να δώσουμε την προοπτική και την ελπίδα στον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β, αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση. «Στέλνουμε μήνυμα για την Κεντροαριστερά της ευθύνης» τόνισε.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για τον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση ξανακύλησε στο σενάριο της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κινήματος επεσήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τη χώρα σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο έχοντας ένδεια επιχειρημάτων και μια αντιφατική αντιπολίτευση κάτω από την ταμπέλα της μνημονιακής απόρριψης».  

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε τις ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου αύριο επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις τους σηματοδοτούν την ενότητα και την συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ.