Προσφέρονται τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών για πολιτικά συμπεράσματα τόνισε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.

«Η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα - και με την αποχή τους, προς όλες τις κατευθύνσεις» σημείωσε, εκτιμώντας πως ο κόσμος δεν βλέπει αυτή τη στιγμή να υπάρχει εναλλακτική πρόταση και για το λόγο αυτό, στήριξε το ΠΑΣΟΚ χωρίς «αυτή η στήριξη, επιβεβαίωση, ανοχή, κατανόηση, να είναι άκριτες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι πολίτες πανηγυρίζουν γι αυτό που συμβαίνει στη χώρα».

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Real FM» o κ. Ρέππας, είπε ότι η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα της κάλπης, όχι όμως και η ΝΔ, η οποία όπως είπε, «πανηγυρίζει, γιατί ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε τη θέση του στην ηγεσία του κόμματός του».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «η μεσαία τάξη έχει επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος» και δεν υπάρχουν περιθώρια να επωμιστούν περισσότερα μισθωτοί και συνταξιούχοι, σημειώνοντας ότι το επόμενο βήμα είναι η περιστολή των δαπανών στο δημόσιο και προσθέτοντας πως προς το παρόν, ο πλούτος δεν έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η κρίση έφερε το μνημόνιο. Την κρίση έφερε η ΝΔ, το μνημόνιο, είναι παιδί της ΝΔ». Ο ίδιος τόνισε πως δεν μπορεί να μην τιμήσει τη στάση ευθύνης της ΝΔ στα δύο νομοσχέδια που ο ίδιος εισηγήθηκε στη Βουλή, για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές και την αναδιάρθρωση στον ΟΣΕ, «αν και υπερψήφισε ρυθμίσεις που περιέχονται στο μνημόνιο το οποίο καταγγέλλει», όπως είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ έκανε απόλυτη αντιπολίτευση» παραδέχθηκε ο Δημήτρης Ρέππας, σημειώνοντας ωστόσο, πως εν πολλοίς αυτό είχε να κάνει και με το ότι ο κ. Καραμανλής επέλεξε να αποκρύψει την αλήθεια προς τα κόμματα και το λαό κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ.

Τέλος σημείωσε πως «πρέπει και η αντιπολίτευση να δείξει ότι από την ώρα που δεν θέτει θέμα εκλογών, αλλαγής της κυβέρνησης, δεν μπορεί να υπονομεύει αυτή την προσπάθεια», ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας κατέληξε:

«Το να δημιουργηθούν κυβερνητικά σχήματα τα οποία έχουν ευρύτερο υποκείμενο, καταρχήν είναι μία θέση η οποία δεν με βρίσκει αντίθετο, αλλά αυτό θα πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση, να είναι αποτέλεσμα προγραμματικής συμφωνίας, σύγκλισης, η οποία πείθει ότι μπορεί ένα κυβερνητικό σχήμα να είναι πιο αποτελεσματικό. Δεν είναι μόνο σε επίπεδο συμβόλων, αλλιώς η κυβέρνηση οδηγείται σε ακινησία και αυτο-ακυρώνεται, δεν παίρνει αποφάσεις επιδιώκοντας συμψηφισμούς και μέσους όρους και αυτό είναι καταστροφικό για τη χώρα».