Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Ανοικτό παραμένει μέχρι αυτή την στιγμή το ενδεχόμενο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να μην παρευρεθεί τελικά στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο το απόγευμα όταν ο πρωθυπουργός θα μιλά στις παραγωγικές  τάξεις της συμπρωτεύουσας.

Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες όλο το τελευταίο διάστημα έλεγαν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρίσκεται στην κεφαλή της πορείας τις τελευταίες ώρες τα πράγματα φαίνεται ότι αλλάζουν, χωρίς φυσικά κανείς να μπορεί να αποκλείσει ότι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στην συγκέντρωση.

Όπως γίνεται αντιληπτό στην Κουμουνδούρου υπάρχουν δυο απόψεις το ίδιο ισχυρές  και μένει να δούμε πια τελικά θα κυριαρχήσει.

Η πρώτη άποψη είναι αυτή που υιοθετήθηκε  εξ αρχής και η οποία υποστήριζε  ότι ο Αλέξη Τσίπρας πρέπει να παρευρεθεί δίπλα στους συγκεντρωμένους  – ανέργους , συνταξιούχους ,εκπαιδευτικούς ,δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους που θα διαδηλώσουν - προκειμένου με την στάση του να δείξει ότι, ότι λέει το εννοεί.

Οι υποστηρικτές της δεύτερης άποψης εκφράζουντον φόβο μήπως τυχών γίνουν σοβαρά επεισόδια οπότε στην περίπτωση αυτή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ταυτιστεί με αυτά και έτσι η κυβέρνηση θα μπορέσει να επαναφέρει την συζήτηση  για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  στο επίπεδο των κουκουλοφόρων.

Όπως λένε μάλιστα κάποιοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα με δεδομένο ότι όλο το τελευταίο διάστημα τα στελέχη της Κουμουνδούρου και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν την «προπαγάνδα της κυβέρνησης που τους ταύτιζε με όλες τις ακραίες ενέργειες και με ότι κακό γινόταν στην χώρα , δεν θα ήταν σκόπιμο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί εν μέσω επεισοδίων».

Έτσι δεν αποκλείεται τελικά ο Αλέξης Τσίπρας να βρεθεί σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας και από εκεί να απαντήσει στην ομιλία του πρωθυπουργού.