current views are: 1

3 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:43

Τον «Αστέρα Αξίας και Τιμής» επέδωσε ο Αβραμόπουλος στον Σουνγκ Τσουν Παρκ

Τον «Αστέρα Αξίας και Τιμής» επέδωσε ο  Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε σήμερα στον Υπουργό Πατριωτών και Βετεράνων της Δημοκρατίας της Κορέας Σουνγκ Τσουν Παρκ, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας και βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Πεντάγωνο. 

Δημοσίευση 14:43’
αρθρο-newpost

Τον «Αστέρα Αξίας και Τιμής» επέδωσε ο  Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε σήμερα στον Υπουργό Πατριωτών και Βετεράνων της Δημοκρατίας της Κορέας Σουνγκ Τσουν Παρκ, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας και βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Πεντάγωνο. 

Τον «Αστέρα Αξίας και Τιμής» επέδωσε ο  Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Υπουργό Πατριωτών και Βετεράνων της Δημοκρατίας της Κορέας Σουνγκ Τσουν Παρκ, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας και βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Πεντάγωνο

Κατά την παραμονή του Σουνγκ Τσουν Παρκ προβλήθηκε βίντεο με υλικό του αρχείου του Πολεμικού Μουσείου από τη δράση του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στον πόλεμο της Κορέας (1950-1953).   Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης . 

Παρόντες ήταν και δύο Έλληνες βετεράνοι, ο Πρόεδρος της Ένωσης Βετεράνων Πολέμου Κορέας, Υποστράτηγος ε.α. Στυλιανός Δράκος και το μέλος του Προεδρείου της Ένωσης, Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Τσουβαλάς.

Ο Έλληνας υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: 

Η επίσκεψή σας, σήμερα στην Αθήνα , γυρνά τις μνήμες μας στη δική μας τότε συμμετοχή με το εκστρατευτικό σώμα της Ελλάδος στον πόλεμο της Κορέας το 1950 που ήταν και αποτελούσε την πρώτη συμμετοχή της χώρας μας σε αποστολή στα πλαίσια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 

To ελληνικό εκστρατευτικό σώμα, αποτελούμενο από 1.000 άτομα, κυρίως από τα δύο όπλα, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού, συνεισέφεραν με μεγάλες θυσίες στην προστασία της ακεραιότητας της δημοκρατίας της Κορέας και βεβαίως του πολυπόθητου αγαθού για όλους τους λαούς του κόσμου, της ελευθερίας. Πριν από 20 περίπου χρόνια αισθάνθηκα βαθιά συγκίνηση όταν είχα την τιμή να επισκεφθώ το σημείο στα σύνορα ανάμεσα στη Δημοκρατία της Κορέας και τη Βόρεια Κορέα, όπου υπάρχει ένα μνημείο αφιερωμένο στους Έλληνες πεσόντες σε αυτό τον πόλεμο». 

Επίσης ο Έλληνας υπουργός σημείωσε :
Οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν επισκεφτεί την ναυπηγοκατασκευαστική βιομηχανία της Κορέας και πάνω από 300 μεγάλης χωρητικότητας πλοία έχουν κατασκευαστεί ή συνεχίζουν να κατασκευάζονται στην χώρα σας. Επίσης στον τομέα της Άμυνας είναι σε εξέλιξη η διαδικασία που θα οδηγήσει στην υπογραφή μίας διμερούς αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες μας. 

Από την πλευρά του ο  Σουνγκ Τσουν Παρκ είπε μεταξύ άλλων:
«Σας διαβεβαιώνω πως τον αγώνα και τη θυσία που έκαναν οι άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος τότε στον πόλεμο της Κορέας, ο λαός μας και οι Κυβερνήσεις μας δεν τον ξέχασαν.Με τις θυσίες και τους αγώνες των Ελλήνων, η Κορέα μπόρεσε να ορθοποδήσει και να μπορέσει να δημιουργήσει το θαύμα όπως αποκαλείται το πώς μπόρεσε να αναπτύξει και τη δημοκρατία και να έχει οικονομική ανάπτυξη».


σχετικα αρθρα