Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο σκάνδαλο σε βαθμό κακουργήματος ζητά ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ για τα «κόκκινα δάνεια» που πουλήθηκαν στα «μαύρα κοράκια του εξωτερικού».  

«Η ώρα του εισαγγελέα έφτασε για την τράπεζα ή τις τράπεζες εκείνες που πούλησαν σε ξένα "μαύρα κοράκια" τα κόκκινα δάνεια είτε ελληνικών νοικοκυριών είτε ελληνικών επιχειρήσεων. Το αποκαλυπτικό έγγραφο του συναδέλφου βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου που αποδεικνύει την πώληση κόκκινου δανείου, έρχεται να επιβεβαιώσει την Ερώτηση που είχα καταθέσει στις 8 Ιουλίου τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών, όσο και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Στην Ερώτηση μέχρι σήμερα, σχεδόν δύο μήνες μετά, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας κρύβεται μέσα σε μία εκκωφαντικά ένοχη σιωπή. Δεν απαντά. Απάντησε μόνο, μέσα σε 20 μέρες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος μου έγραψε ότι "δεν εκκρεμούν αγωγές ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων - επενδυτικών αρχών - funds που να αφορούν κόκκινα δάνεια Ελλήνων δανειοληπτών στα Πρωτοδικεία που λειτουργούν στις έδρες των Εφετείων (Πειραιώς, Λάρισας, Χανίων, Λαμίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Σύρου, Ρόδου, Ναυπλίου, Καλαμάτας, Κομοτηνής)"».
 
Ο κ. Κουίκ σημειώνει ότι «είναι όμως ενδεικτικό ότι η προσεκτική απάντηση του κ. Αθανασίου (την επισυνάπτω) αφήνει ανοικτή την περίπτωση του Πρωτοδικείου Αθηνών και μάλιστα για τα περαιτέρω μας παραπέμπει στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, όπως μου αναφέρει, είναι και το αρμόδιο για να απαντήσει στην Ερώτησή μου. Το δια ταύτα σε αυτή τη κορυφαία περίπτωση, που τη διαχειρίζομαι από τότε που βρισκόμουνα στο Αντιμνημονιακό δημοσιογραφικό μετερίζι του Kοntra Channel, είναι το εξής:
 
Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα κληθεί να απαντήσει θέλει δεν θέλει και πολύ περισσότερο θα πρέπει να κληθεί να απαντήσει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Κεντρικός Τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος. Και ο πλέον αδαής με τα οικονομικά, φαντάζομαι ότι θα αντιλαμβάνεται ότι είναι σκάνδαλο κακουργήματος για ισόβια, εάν η Δικαιοσύνη επαληθεύσει τις πληροφορίες μου ότι τα κόκκινα δάνεια απέκτησαν οι ξένοι οίκοι από ελληνικό όμιλο, ο οποίος φέρεται να τα πούλησε έναντι ποσού από 5% έως 15% του συνολικού ποσού των δανείων».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «ως βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ θα ζητήσω από το συνάδελφο Βασίλη Καπερνάρο, έγκριτο ποινικολόγο, να πράξει όλα τα προβλεπόμενα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Εάν το κρίνει σκόπιμο, βεβαίως και θα συνυπογράψω τα οποιαδήποτε έγγραφα ετοιμάσει. Προς το παρόν, επανακαταθέτω, σήμερα κιόλας, την αναπάντητη Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (την επισυνάπτω) αναμένοντας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με την ευκαιρία, του υποβάλλω και δημόσια το ερώτημα, εάν σε όλη αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση εμπλέκεται και η BlackRock, η οποία γνωρίζει από το 2010-2011 τους φακέλους των επισφαλών δανείων των ελληνικών τραπεζών. Είναι εκείνη που έδωσε περιεχόμενα - φιλέτα αυτών των φακέλων, στα «μαύρα κοράκια» του εξωτερικού; Είναι άλλο θέμα που ζητώ να διερευνήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη».