«Οι εργαζόμενοι στις Αμυντικές βιομηχανίες και τη ΛΑΡΚΟ, μαζί με όλο τον ελληνικό λαό, πρέπει να αντιπαλέψουν τα σχέδια κλεισίματος και απόλυσης όλου του προσωπικού τους, να μην παγιδευτούν σε άλλα σενάρια, όπως η εκκαθάριση εν λειτουργία» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ «όλα αυτά μέσα από μαζικές απολύσεις εργαζομένων, δραστική συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση, υπηρετούν τον κοινό στόχο της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και οδηγούν σε σοβαρές επιπτώσεις για την ίδια την αμυντική ικανότητα της χώρας. Αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, εντός των τειχών της ΕΕ και της εξουσίας του κεφαλαίου, τον οποίον υπηρετούν η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Το παράδειγμα ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ αναδεικνύει τις σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες της χώρας που μπορούν να αξιοποιηθούν πολλαπλά. Απαιτείται γι’ αυτό ρήξη με την πολιτική που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, προωθώντας τις εισαγωγές οπλικών συστημάτων από μονοπωλιακούς ομίλους και απαξιώνοντας σημαντικές μονάδες του ορυκτού μας πλούτου, πάντα με γνώμονα τις δεσμεύσεις της χώρας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Απαιτείται ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».