«Μαθήματα σε όλους μας δώσατε εσείς οι Ευέλπιδες»  είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος  στους ογδόντα Ευέλπιδες της τέταρτης  τάξεως, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν με δική τους θέληση  στην πτώση με αλεξίπτωτο στατικού ιμάντα

Η τελετή  απονομής των διπλωμάτων και διακριτικών των πτερύγων έγινε στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής. Οι συγκεκριμένοι Ευέλπιδες θυσίασαν την καλοκαιρινή τους ξεκούραση προκειμένου να αποκτήσουν επιπλέον εφόδια για να υπηρετήσουν καλύτερα την πατρίδα.

Στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο στην Πάχη Μεγάρων όπου ενημερώθηκε από στελέχη της Αεροπορίας Στρατού για το πρόγραμμα των ελικοπτέρων ΝΗ-90 του Στρατού Ξηράς, τις δυνατότητές τους σε περίοδο ειρήνης και πολέμου, τον εξοπλισμό που φέρουν και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, το βαθμό εκπαιδεύσεως των νέων χειριστών, καθώς επίσης και την εξέλιξη της επιχειρησιακής ένταξης των ελικοπτέρων αυτών στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Ελλάδα έως τώρα έχει παραλάβει  έξι μεταγωγικά ελικόπτερα NH-90 και τον άλλο μήνα αναμένεται να της παραδοθεί και το έβδομο. Συνολικά θα αποκτήσουμε είκοσι ελικόπτερα ΝΗ-90 που μπορούν να αναλάβουν σύνθετες αποστολές και να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά σε οποιεσδήποτε επιχειρησιακές απαιτήσεις. Ήδη τα δύο έχουν αναλάβει ενεργό υπηρεσία. Το καθένα μπορεί να μεταφέρει είκοσι κομάντος όπου χρειαστεί.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Διοικητής του Β΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Ζαχαρίας Βερίγος.

Γ. Κοκ