Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για την «εξόφληση, με επιβάρυνση του Δημοσίου, κρατικών ομολόγων, που κατέχουν επενδυτικά κεφάλαια και τα οποία για κερδοσκοπικούς λόγους δεν συμμετείχαν στο ''κούρεμα'' του ελληνικού χρέους» κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στην ερώτησή του ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει πως «οι κυβερνητικές αυτές πρακτικές από τη μία επιβραβεύουν όσους περιφρόνησαν, προκειμένου να κερδοσκοπήσουν, θεσμικές διαδικασίες με κρατική και διεθνή υπόσταση, ενώ, από την άλλη, οι ίδιες αυτές κυβερνητικές πρακτικές  είναι άκρως επιζήμιες για το δημόσιο συμφέρον, αφού επιβαρύνουν τη χώρα μας με τεράστια ποσά».

Σε αυτό το πλαίσιο, ρωτά τον κ. Στουρνάρα τα εξής:

«1. Πόσα και ποια επενδυτικά κεφάλαια κάτοχοι πακέτων ελληνικών ομολόγων και με τι ποσά το κάθε ένα έχουν εξοφληθεί από την αρχή του έτους και πρόκειται να εξοφληθούν μέχρι τέλους του 2013 και το 2014;

2. Σε ποια τιμή και πότε έγινε η αγορά των ως άνω ομολόγων από τα συγκεκριμένα, ένα προς ένα, επενδυτικά κεφάλαια;

3. Πόσα και ποια από αυτά τα ομόλογα με κατόχους επενδυτικά κεφάλαια που εξοφλούνται στην ονομαστική τους τιμή και έληξαν εντός του 2013 ή πρόκειται να λήξουν μέχρι το τέλος του 2014, είναι παλιά ομόλογα στο ελληνικό δίκαιο; Γιατί ακόμα και ομόλογα ελληνικού δικαίου που δεν μπήκαν στο ''κούρεμα'', εφόσον υπάρχουν, εξοφλήθηκαν ή πρόκειται να εξοφληθούν στο ακέραιο από την κυβέρνηση;».