Παρέμβαση Σαμαρά για τις αμυντικές βιομηχανίες ζητεί ο Δρίτσας

Παρέμβαση Σαμαρά για τις αμυντικές βιομηχανίες ζητεί ο Δρίτσας

Έκκληση στον Πρωθυπουργό να αντιδράσει άμεσα, επίσημα και δεσμευτικά στο αίτημα της τρόικας για το κλείσιμο των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

Ο κ. Δρίτσας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν υπερασπίζεται την ελληνική αμυντική βιομηχανία, δεν υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, ούτε τη στοιχειώδη παραγωγική διαδικασία στη χώρα μας».

«Από χθες, συγκροτήθηκαν τρεις επιτροπές τεχνοκρατών μετά το e-mail που έστειλε η τρόικα, για να μελετήσουν την εναλλακτική πρόταση, που να συνταιριάζει τις απαιτήσεις της τρόικας σε μια ισορροπία που θα μπορεί ενδεχομένως να γίνει ανεκτή. Από αυτή την άποψη μην κοροϊδεύουν κανέναν», είπε.

Σχολιάζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης για την αμυντική βιομηχανία, ο κ. Δρίτσας σημείωσε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρήσουμε ως θετική εξέλιξη την περίφημη εκκαθάριση εν λειτουργία. Είναι εξίσου οδυνηρή η κυβερνητική πρόταση για την εκκαθάριση εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών, που άλλωστε είχε ληφθεί μέσα στο πλαίσιο των απαιτήσεων της τρόικας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «για τις ανάγκες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, αυτές οι μονάδες μπορεί να λειτουργήσουν, είναι βιώσιμες, τα χρέη τους είναι διαχειρίσιμα και χωρίς επιβάρυνση του ελληνικού λαού, όπως ψευδώς και προπαγανδιστικά διαδίδεται. Από εκεί και πέρα μπορεί να οργανωθεί η εξυγίανσή τους - γιατί πράγματι έχουν γίνει σημεία και τέρατα από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και από τις διοικήσεις ημετέρων που διόριζαν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας, «μιλάει για ενιαίο φορέα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, στηριγμένο στις πραγματικές ανάγκες της άμυνας και με διατήρηση και εξυγίανση των παραγωγικών δυνατοτήτων».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο