Φωτιές άναψε στο ΛΑ.Ο.Σ. το χθεσινό δημοσίευμα του Βήματος, που έκανε λόγο για φλερτ του Μάκη Βορίδη με τη ΝΔ.

Μόλις ο Γιώργος Καρατζαφέρης διάβασε τα όσα έγραφε η εφημερίδα, ενοχλήθηκε σφόδρα και τηλεφώνησε αμέσως στο κ. Βορίδη. Με εμφανή την ενόχλησή του και την πικρία του στον τόνο της φωνής του, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε από το βουλευτή του να εκδώσει ανακοίνωση που θα διέψευδε το σενάριο. Έτσι και έγινε. Ο κ. Βορίδης στη γραπτή δήλωσή του ανάφερε ότι τέτοιο φλερτ δεν υφίσταται και πρόσθεσε ότι οι όποιες εκτιμήσεις και αναλύσεις που περιέχονται στο δημοσίευμα, δεν τον αφορούν και αντιθέτως τον εμπλέκουν σε σενάρια με τα οποία ουδεμία σχέση έχει.

Γιατί όμως για ακόμα μια φορά ο κ. Βορίδης γίνεται το μήλον της έριδος και τι συμβαίνει στην γαλάζια πολυκατοικία;

Ο κ. Βορίδης εκτιμά ότι "είναι χρήσιμη και επωφελής για το μέλλον της χώρας η ενότητα της Δεξιάς παράταξης". Αλλά μια τέτοια ενότητα δεν μπορεί να προκύψει μέσα από προτάσεις για μια "τεχνικού" είδους συγχώνευση ή αυτοδιάλυση του ΛΑ.Ο.Σ.

Πρώτα πρέπει να υπάρξει μια αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης, με σχέδιο, όραμα και προοπτική. Στη συνέχεια να διαμορφωθεί μια ιδεολογική ταυτότητα που δεν θα αφήνει τη μισή κοινωνία απ´έξω, μια ιδεολογική ταυτότητα ενότητας και όχι διαίρεσης. Εάν υπάρξουν αυτά τα δύο δεδομένα λέει ο κ. Βορίδης, τότε μπορεί να συζητήσει κανείς και το τεχνικό και πολιτικό ζήτημα για το πως θα γίνει αυτή η ενότητα.

Όπως λέει σε συνομιλητές του ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., "τα κόμματα δημιουργούνται από τις ανάγκες της κοινωνίας και από τα κενά που αφήνουν τα άλλα κόμματα".

Εάν λοιπόν η ΝΔ αποκτήσει μια ιδεολογική ταυτότητα που οδηγήσει σε ένα είδος επικάλυψης του ΛΑΟΣ τότε μια τέτοια ενότητα η συγχώνευση θα είναι πιο εύκολη.

Όμως ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι όλη αυτή η συζήτηση προς το παρόν είναι αδιέξοδη αφού η ΝΔ δεν θέλει να ανοίξει μια τέτοια ουσιαστική συζήτηση αλλά απλώς να επωφεληθεί από ευκαιριακές μετακινήσεις ψηφοφόρων ή στελεχών του ΛΑΟΣ προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.