Επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε η Νέα Μέρα με αφορμή τις εξελίξεις για ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ και ΕΒΟ.

«Στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης να δραματοποιήσει την δήθεν διαπραγμάτευση με την Τρόικα, διαρρέεται ότι απεστάλη με e-mail η απαίτηση της Τρόικα να μπει λουκέτο σε τρεις σημαντικές για την ελληνική οικονομία βιομηχανίες και να «πετάξει» στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

Από όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση και τα επικοινωνιακά της «επιτελεία» περί απόρριψης του Σχεδίου της για την ΛΑΡΚΟ την ΕΑΣ και την ΕΒΟ, απορρέει το εξής αβίαστο συμπέρασμα που επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις της Νέας ΜΕΡΑς: είτε η κυβέρνηση είναι ανίκανη να παρουσιάσει αξιόπιστα και λυσιτελή σχέδια, είτε η τρόικα είναι αποφασισμένη να απορρίψει οτιδήποτε δεν είναι συμβατό με τα δικά της σχέδια για το μέλλον της χώρας, είτε συμβαίνουν και τα δύο μαζί. 

Σε κάθε περίπτωση, είτε ακολουθηθεί το «μοντέλο της ΕΡΤ» και του «ξαφνικού θανάτου» που προτείνει η Τρόικα, είτε ακολουθηθεί η μέθοδος της εν λειτουργία εκκαθάρισης που επιθυμεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: η διάλυση της ελληνικής βιομηχανίας που θα πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

Σημειώνουμε απλά, ότι: 

α) οι υπάλληλοι της τρόικα που έστειλαν το τελεσίγραφο e-mail για τις τρεις ελληνικές βιομηχανίες, δεν έχουν στείλει ούτε ένα e-mail για την κακοδιαχείριση και την σπατάλη του δημόσιου χρήματος στον σκληρό πυρήνα του πολιτικού συστήματος και β) υποδομές που ως χώρα χτίσαμε επί δεκαετίες και διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στην αμυντική ικανότητα της πατρίδας είναι δυνατόν να... εξαφανισθούν μ' ένα e-mail».