«Χωρίς στέρεες και ειλικρινείς θέσεις απέναντι στο λαό δεν μπορούμε να περιμένουμε έξοδο από την κρίση αλλά και ανασυγκρότησης της παράταξης», ήταν η κεντρική θέση του Πέτρου Ευθυμίου κατά την τοποθέτηση του στη διημέριδα για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι σε μια παράταξη σαν το ΠΑΣΟΚ «πριν από όλα χρειάζεται η αυτογνωσία», δηλαδή «όποιος λέει ότι είναι ΠΑΣΟΚ, δικαιούται να το λέει περήφανος». 

«Παραξενεύομαι αν για κάποιους από εμάς το νόημα της ανάταξης της κεντροαριστεράς ανάγεται σε πολιτικούς τακτικισμούς», είπε και πρόσθεσε ότι επίσης δεν έχει νόημα για το ΠΑΣΟΚ «να εμπλακεί σε λογική τακτικσμών», σε μια προσπάθεια εκλογικής επιβίωσης μέσω μιας κεντροαριστεράς που θα φτιαχτεί από πρόσωπα που δεν έχουν βρει στέγη.

«Το καινούριο ΠΑΣΟΚ είναι ΠΑΣΟΚ με σχέδιο εξόδου από την κρίση που απευθύνεται σε νέα πρόσωπα», τόνισε και υπογράμμισε πως «αντί για τακτικισμούς και συνεννοήσεις κορυφής να προχωρήσουμε όπως μάθαμε στην αρχή μας και όπως ξεχάσαμε στην πορεία μας».

TAGS