Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ περί λανθασμένης επιλογής της ένταξης στην Ελλάδας στην ευρωζώνη, επιχείρησε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Σε συνέντευξή του στα «Νέα», ο Ζάιμπερτ τονίζει:

«Η Ελλάδα είναι μέλος του ευρώ. Η Ελλάδα εργάζεται με την τρόικα και τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους για μία καλύτερη και βιώσιμη πορεία. Στηρίζουμε εντατικά την Ελλάδα στην κατεύθυνση αυτή, εργαζόμαστε με αποστολή το παρόν και το μέλλον».

Ο εκπρόσωπος χαρακτηρίζει παντελώς λανθασμένη την ερμηνεία ότι «το λάθος της ένταξης της Ελλάδα σημαίνει και έμμεση υπόδειξη στη χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ».

«Η πολιτική για το ευρώ που ακολούθησε η γερμανική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έδειξε καθαρά ότι είμαστε πρόθυμοι να δείξουμε μεγάλη αλληλεγγύη, προκειμένου η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί στο ευρώ, να μεταρρυθμιστεί και να προχωρήσει καλύτερα», υπογραμμίζει ο Ζάιμπερτ.

Όσο για την γερμανική στήριξη στην Ελλάδα στο μέλλον, ο γερμανός εκπρόσωπος τονίζει ότι «η Καγκελάριος κατ' επανάληψη έχει καταστήσει σαφές ότι η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει την Ελλάδα και τις προσπάθειές της να ξεπεράσει τις οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις (...) Για μας είναι σημαντικό και εργαζόμαστε ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ένα καλύτερο μέλλον στο ευρώ».