Για πλήθος περιπτώσεων «μαύρου» και αφορολόγητου χρήματος στην ΕΡΤ μίλησε στην ΔΤ ο πρώην υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για «πολλά και μαύρα, δηλαδή αφορολόγητα» χρήματα, σημειώνοντας ότι «ο δημόσιος φορέας έκλεβε το κράτος, του οποίου ήταν όργανο». Σε ερώτηση του παρουσιαστή, Γιάννη Τρουπή, για το εάν ήταν δυνατόν να γινόταν αυτό στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ο κ. Πάγκαλος είπε«δεν τα ξέρετε όλα, εγώ τα ξέρω όλα».

Παράλληλα, είπε ότι τέτοια φαινόμενα συνέβαιναν «κατά καιρούς, όχι πάντα και πάγια» παραδεχόμενος ότι προσλήψεις με πελατειακές διαδικασίες είχαν γίνει «κατεξοχήν» επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημειώνει, το nonews-news.blogspot.gr οι δηλώσεις του πρώην κορυφαίου υπουργού, μέλους όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, πέρασαν στα ψιλά. Όμως δεν θα πρέπει να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για το «μαύρο χρήμα» και τις αδιαφανείς διαδικασίες μέσα σε έναν δημόσιο φορέα; 

Η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος αποτελεί βασικό παράγοντα για το ότι η Ελλάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Γι' αυτό και είναι καιρός να δοθούν ονόματα από αυτούς που τα γνωρίζουν. Και αυτό είναι υπόθεση της Δικαιοσύνης.