Μηνύσεις κατά του υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασία του Πολίτη Νίκου Δένδια, των δικαστικών λειτουργών και παντός υπευθύνου κατέθεσε η Χρυσή Αυγή, «για τις παράνομες κυβερνητικές απαγορεύσεις» όπως αναφέρει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, «μέσα σε έναν μόλις μήνα, η ανθελληνική συγκυβέρνηση του μνημονίου απαγόρευσε - ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ - τρεις νόμιμες συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής. Την διανομή τροφίμων των Αθηνών (24 Ιουλίου), την εκδήλωση της Καλαμάτας (3 Αυγούστου) και την προχθεσινή συγκέντρωση στην Πάτρα. Θεωρούν πως με αυτές τις παράνομες και άθλιες μεθοδεύσεις θα πλήξουν το Εθνικιστικό Κίνημα. Πλανώνται πλάνην οικτρά»

Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε, ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου την οποία συνέταξε το Νομικό Τμήμα της Χρυσής Αυγής και αφορά την αντισυνταγματική και παράνομη απαγόρευση τριών συνεχόμενων εκδηλώσεων του Κινήματος σε Πλατεία Αττικής, Καλαμάτα και Πάτρα. Εν συνεχεία συναντήθηκε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εξέθεσε τις νομικές πτυχές του ζητήματος.

Σε ανάλογη ενέργεια και κατάθεση μηνύσεως προέβη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας και ο βουλευτής Αχαΐας Μιχάλης Αρβανίτης με την οποία ζητείται η δίωξη των υπαιτίων για την απαγόρευση της συγκέντρωσης στην πλατεία Όλγας της Πάτρας για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας. 

«Οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί, με προφανείς εντολές της Μνημονιακής Συγκυβέρνησης, απαγόρευσαν χωρίς να συντρέχει νόμιμος λόγος τις πολιτικές συγκεντρώσεις του Εθνικιστικού Κινήματος, περιστέλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα συνταγματικά δικαιώματα του δεύτερου αυτή τη στιγμή σε δύναμη Κόμματος της χώρας. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο στην απόπειρα περιορισμού των δραστηριοτήτων του. Θα εντείνει τον μαχητικό πολιτικό του αγώνα που στόχο έχει την απελευθέρωση της Πατρίδας από το άθλιο κατεστημένο της Μεταπολίτευσης. Οι μηνύσεις στρέφονται κατά του υπουργού Προ - Πο και των αρμοδίων αστυνομικών και δικαστικών λειτουργών, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου» τονίζει η Χρυσή Αυγή.