Επίθεση στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» (ροές προσλήψεων-απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα), για το μήνα Αύγουστο.

«Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον Υπ. Εργασίας ότι, όπως έχει αποδειχτεί με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις του για την ανεργία, “όποιος βιάζεται, σκοντάφτει“. Μόλις λίγες μέρες πριν ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της EUROSTAT, σύμφωνα με τα οποία η ανεργία έφτασε στη χώρα μας, μέσα στο καλοκαίρι, στο 27,6% και στους νέους ειδικά στο 64,5 % σπάζοντας όλα τα ιστορικά ρεκόρ και οδηγώντας τη χώρα μας -σε αυτόν τον τομέα- στην πρώτη και εξευτελιστική θέση μεταξύ όλων των χωρών της Ευρώπης» αναφέρει ο κ. Βρούτσης.

Καταλήγοντας ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι «οι εφιαλτικές διαστάσεις που έχει πάρει η ανεργία στη χώρα μας δεν επιτρέπουν προκλητικούς πανηγυρισμούς από τον Υπ. Εργασίας, αντίθετα, πρέπει να αποτελέσουν τη βασική αιτία και αφορμή για ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα ανατρέψει και την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και τις μνημονιακές τους πολιτικές, οι οποίες εκτινάσσουν την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη».