Επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τους χειρισμούς της για την αμυντική βιομηχανία και τα σχέδια για αλλαγή στον εκλογικό νόμο, αλλά και κατά του ΠΑΣΟΚ για τα όσα συζητήθηκαν στη διήμερη εκδήλωση για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα non paper εφ΄ όλης της ύλης.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συζήτηση που άνοιξε για τις αμυντικές βιομηχανίες κάνει λόγο για «αυτογελοιοποίηση» της κυβέρνησης.

Η αποκάλυψη ότι το επίμαχο e-mail δεν ζητάει τον ξαφνικό θάνατο της αμυντικής βιομηχανίας, όπως διατείνεται η κυβέρνηση Σαμαρά, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε το επικοινωνιακό παιχνίδι που η ίδια έστησε για να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό: Να παρουσιάσει ως νίκη της τη σχεδιαζόμενη συρρίκνωση μέχρι εξαφανίσεως της αμυντικής βιομηχανίας και τις χιλιάδες απολύσεις των εκεί εργαζόμενων. Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια. Έτσι, όπως με την μονταζιέρα και τα χαλκευμένα βίντεο, η κυβέρνηση Σαμαρά αυτογελιοποιείται ακόμη μία φορά.

Για την αμυντική βιομηχανία της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η σχεδιαζόμενη συρρίκνωση μέχρι εξαφάνισης αποτελεί ένα πρώτου μεγέθους παραγωγικό, οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό σκάνδαλο. 

Αντ' αυτού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει να συσταθεί ένας δημόσιος φορέας, κάτω από την ομπρέλα του οποίου να γίνει αναδιοργάνωση της αμυντικής βιομηχανίας, με στόχο την αναβάθμιση της παραγωγής, με μοχλό την συσσωρευμένη τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο προσωπικό των αντίστοιχων επιχειρήσεων καθώς και τη συνεργασία τους με συναφείς βιομηχανίες.

«Πανικός μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή»

Στο non paper, αναφορές γίνονται και για τη συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει «ότι τα κυβερνητικά σχέδια αλλαγής του εκλογικού νόμου δείχνουν τον πανικό μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και την ευρεία στήριξη ριζοσπαστικών και ανατρεπτικών ψηφοδελτίων στις επερχόμενες εκλογές». 

«Όσα ασαφώς προτείνονται, ιδιαίτερα οι εκδοχές ενιαίας λίστας, είναι γνωστό ότι δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση ένα σύστημα απλής αναλογικής. Έχουν μοναδικό στόχο να συντηρήσουν κατά το δυνατόν περισσότερο το άθλιο σύστημα διαπλοκής και πελατείας, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οικοδόμησαν συστηματικά τις προηγούμενες δεκαετίες στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης» προσθέτει.

«Πιστή συνιστώσα της ΝΔ το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ»

Η Κουμουνδούρου στρέφει τα πυρά της και κατά της Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμώντας ότι τα όσα ακούστηκαν κατά την εκδήλωση για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος, «αποδεικνύουν ότι σύσσωμο το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να οριοθετηθεί απέναντι στις βασικές πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ τα τρία τελευταία χρόνια, απέναντι στην πολιτική του μνημονίου και γενικότερα απέναντι στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική για την οικονομία, που είχε υιοθετήσει η ηγεσία του ακόμη και πριν από το μνημόνιο». 

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε στο συμπόσιό του ότι αποτελεί την πιο πιστή συνιστώσα της ΝΔ του κ. Σαμαρά».