Ευκαιρία για να κοιτάξουν οι πολιτικές ηγεσίες «κατάματα την οικονομική πραγματικότητα» και «να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τις ανάγκες της κοινωνίας» χαρακτηρίζει το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος.

Σε επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς εν όψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Δασκαλόπουλος τονίζει ότι «οι στερεότυπες εξαγγελίες, οι συνήθεις υποσχέσεις, η τεχνητή αισιοδοξία ή οι μαγικές συνταγές δεν αρκούν πια».

«Από τις πολιτικές του ηγεσίες, ο δοκιμαζόμενος και αποπροσανατολισμένος πολίτης χρειάζεται και απαιτεί καθαρές κουβέντες για την κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα, καθαρές πολιτικές για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων, καθαρό πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης, καθαρό σχέδιο πνοής για την Ελλάδα που θέλουμε», επισημαίνει.

Σημειώνει επίσης ότι «αν και αρκετά καταφέραμε» στα πέντε χρόνια της κρίσης, «αμελήσαμε ή καθυστερήσαμε την ολοκλήρωση βασικών μεταρρυθμίσεων που είχε ανάγκη ο τόπος, ενώ παράλληλα δεν καταφέραμε να σχεδιάσουμε ένα στοιχειώδες εθνικό πρόγραμμα για το αναπτυξιακό μας μέλλον».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι «το 2014 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά» και ότι χρειάζεται να γίνει πραγματικότητα μια έστω δειλή αντιστροφή της κρίσης, καθώς όπως προειδοποιεί, «ακόμα και αν οι εταίροι μας αποδειχθούν υπομονετικοί, η υπομονή των Ελλήνων πολιτών εξαντλείται».