«Από το γραφείο του με θέα την Ακρόπολη και την ελληνική Βουλή στην καρδιά της Αθήνας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατευθύνει την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα της χώρας», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «η μεταρρύθμιση είναι δύσκολη, είναι απαίτηση της τρόικας από το 2012 και στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα». Παράλληλα, η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι έως το 2015 πρέπει να απολυθούν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι και να τεθούν σε κινητικότητα 25.000 άτομα.

«Δεν είμαι εγώ αυτός που διαπραγματεύτηκε αυτούς τους αριθμούς με την τρόικα», εξηγεί ο κ. Μητσοτάκης στη Le Monde

«Τους βρήκα μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Ωστόσο, πρέπει να τους εφαρμόσω και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ελπίζω ότι μόλις παρουσιάσω τα πρώτα μου αποτελέσματα θα μπορέσω να ανοίξω με τους δανειστές μας μια ουσιαστική συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, γιατί δεν μπορούμε μόνο να τρέχουμε πίσω από ποσοτικά αποτελέσματα. Το πραγματικό στοίχημα στην Ελλάδα είναι το ποιοτικό», προσθέτει.