Για την οικονομία, το success story και την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη μίλησε σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης στο Βήμα FM.

«Είχα κάνει πριν από καιρό μια ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, πόσες επενδύσεις, είτε από Έλληνες είτε από ξένους, άνω του 1 εκατ. ευρώ έχουν γίνει στην Ελλάδα το 2012. Ξέρετε την απάντηση; Τέσσερις…

Να μιλάμε λοιπόν για ανάπτυξη με αυτήν την επίσημη απάντηση, αντιλαμβάνεστε ότι κοροϊδεύουμε αλλήλους. Νομίζω ότι αυτό (το success story) έχει περάσει πλέον στο παρελθόν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε:

«Επειδή, όμως, ο πρωθυπουργός ανεβαίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν δύο πράγματα πολιτικά. Πρώτον, ότι ο υπαρκτός κίνδυνος σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν υπάρχει πλέον. Και δεύτερον – και αυτό οφείλεται στο σύνολο του πολιτικού κόσμου και κυρίως του λαού – η Ελλάδα αποτελεί πλέον νησίδα ασφάλειας και σταθερότητας. Δεν έχουν αυτά επιπτώσεις άμεσες στην τσέπη των πολιτών, αλλά είναι εξίσου σημαντικά».

 

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη στο δήμο Αθηναίων, λέγοντας:

«Αρνούμαι να πιστέψω ότι οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι δεν θα σεβαστούν την ιστορία της πόλης τους. Μπορεί να καταγράψει ένα σημαντικό ποσοστό, αλλά δεν υπάρχει θέμα ανάδειξης στο δημαρχιακό θώκο. Η πολιτική είναι πολιτική, οι εκλογές είναι εκλογές και κανείς δεν πρέπει να προδικάζει, βέβαια. Αλλά επειδή συζητώ με τον κόσμο, η πλειοψηφία θα σεβαστεί την ιστορία της πόλης.

Τοποθετήθηκα άπαξ και ό,τι λέω ισχύει. Αν προκύψει θέμα – που δεν βλέπω κάτι να προκύψει, που είναι ένα και μόνο, να γίνουν τριπλές εκλογές – ενδεχομένως τότε θα προσπαθήσω να επανεκλεγώ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Κανένα άλλο θέμα δεν υπάρχει».