«Φρένο» βάζει στη συζήτηση περί νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα πριν από το τέλος του έτους, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαριάνε Κοτέ δήλωσε ότι «καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, δεν θα διεξαχθεί πριν από τον Απρίλιο του 2014». Παράλληλα, πρόσθεσε πως δεν είναι ακόμη δυνατό να τοποθετηθεί κανείς, ούτε σε ό,τι αφορά το ύψος ενδεχόμενης βοήθειας, αλλά ούτε και αν θα συνεπάγεται νέα μέτρα.

«Το θέμα ενός νέου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα δεν είναι προς το παρόν στην ημερήσια διάταξη. Θα το συζητήσουμε την επόμενη χρονιά, όταν θα έχουμε πιο ακριβή στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική κατάσταση», δήλωσε η κ. Κοτέ στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών.

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, ουσιαστικά διαψεύδει το χθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters το οποίο ανέφερε πως η απόφαση για την παροχή νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα θα ληφθεί το Νοέμβριο, μετά την αξιολόγηση της τρόικας.

Μπορεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να αναβάλλει τη συζήτηση μέχρι την άνοιξη του 2014, δε σημαίνει όμως, απαραίτητα ότι το εννοεί, αφού στη Γερμανία έχει «φουντώσει» η προεκλογική περίοδος, άρα τα λόγια διατυπώνονται με προσοχή...

 

Β.Β.