Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Εμφάνιση χαμηλών τόνων σκοπεύει να κάνει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την Κυριακή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επιστρέφοντας από το Βίλνιους της Λιθουανίας θα μιλήσει ενώπιον των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης επικεντρώνοντας την παρέμβασή του στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Μία ημέρα μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν επιθυμεί να εκφωνήσει μία ομιλία ανταγωνιστική σε σχέση με αυτή του Αντώνη Σαμαρά και θα περιοριστεί στην περιγραφή της κατάστασης της χώρας και των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν για να φανεί το φως στο τούνελ. 

Θεωρείται βέβαιο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επαναλάβει ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν νέα δημοσιονομικά περιοριστικά μέτρα και παράλληλα θα ζητήσει να υπάρξει υπεύθυνη στάση και από τους εταίρους μας με την επισήμανση ότι είναι αρνητικό να επανέρχονται στην συζήτηση αρνητικά στερεότυπα για να ικανοποιηθούν εσωτερικές προεκλογικές σκοπιμότητες (Γερμανία).

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει για την ανάγκη επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας και την διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής με ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης .

Σύμφωνα με πληροφορίες θα επαναλάβει την θέση του ΠΑΣΟΚ κατά των πλειστηριασμών λέγοντας ότι το κόμμα του δεν θα συναινέσει στην άρση του παγώματος τους για τις πρώτες κατοικίες των φτωχών στρωμάτων και όσων έχουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. 

Αναλόγως με τα όσα θα έχουν προηγηθεί στην Θεσσαλονίκη με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει εάν θα αναφερθεί ή όχι στην συνολική στάση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία ούτως ή άλλως χαρακτηρίζει ανεύθυνη και επικίνδυνη για την χώρα.