Με σκληρούς χαρακτηρισμούς απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντας τον κ. Σαμαρά «επικίνδυνο για τη χώρα και τους πολίτες της».

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι «πλασάρει τη ''θεωρία των δύο άκρων'' για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη πλήττοντας έτσι τη δημοκρατία τη στιγμή που συνεργάτες του προτείνουν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, σερβίρει ένα πρωτογενές πλεόνασμα και στοιχεία που του κάνει δώρο η αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ για να εξωραΐσει την καταστροφή και τον πόνο που έχει προκαλέσει στον ελληνικό λαό».

«Είναι καιρός να σταματήσει να κρύβεται και να απολογηθεί για την πολιτική του. Έστω για μια φορά πριν αποχωρήσει οριστικά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνει επίσης λόγο για «μια παραληρηματική ομιλία άνευ προηγουμένου» και υποστηρίζει ότι «το βασικό ερώτημα που άφησε ο πρωθυπουργός να πλανάται είναι εάν ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται».

«Ο κ. Σαμαράς βλέπει φρένο στην ανεργία τη στιγμή που 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δουλειά, ''τάξη'' στην παιδεία και την υγεία όταν κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, βιωσιμότητα στο δημόσιο χρέος όταν αυτό αυξάνεται, νοικοκύρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία όταν αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση, πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη στα ερείπια της ύφεσης και της ισοπέδωσης. Δεν γνωρίζουμε ούτε σε ποια ακριβώς χώρα νομίζει ότι μιλά ο πρωθυπουργός, ούτε από που ακριβώς αντλεί το θράσος για να καταφεύγει σε τόσα γελοία ψέματα για να δικαιολογήσει την εθελούσια υποτέλειά του στους δανειστές», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επικεφαλής της πορείας στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος να συμμετάσχει στην διαδήλωση που διοργανώνεται από σωματεία, συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα. 

Η προσυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζεται για τις πεντέμισι το απόγευμα, με προορισμό την συγκέντρωση στις έξι στο Άγαλμα Βενιζέλου και την πορεία που θα ακολουθήσει.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη στην ΕΤ3, σε μία προσπάθεια να απαντήσει άμεσα στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανέβει και το ερχόμενο σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη όχι ως διαδηλωτής, αλλά με την θεσμική ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.