Μετά από την τελετή των εγκαινίων και την ομιλία τους στους παραγωγικούς φορείς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε περίπτερα στον χώρο της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), συνοδευόμενος από τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα και από μέλη της κυβέρνησης.

Πρώτη στάση του κ. Σαμαρά ήταν στην «Έκθεση Κειμηλίων Απελευθέρωσης» της περιόδου 1912 - '13, στο περίπτερο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, όπου ξεναγήθηκε από τον υπουργό Θεόδωρο Καράογλου.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας περίμενε τον Πρωθυπουργό ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και τού χάρισε το βιβλίο, με τίτλο «Εμείς οι Έλληνες», τού Ν. Μέρτζου.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το περίπτερο της Βικτώριας Αυστραλίας, όπου τον υποδέχτηκαν μέλη του κοινοβουλίου της Βικτώριας και τού δώρισαν έναν δίσκο με το έμβλημα της πολιτείας.

Στο περίπτερο του Υπουργείου Ανάπτυξης, τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, τον ενημέρωσε για την παρουσία του υπουργείου στην 78η ΔΕΘ και τού έδειξε έντυπα με στοιχεία για την πρόοδο του ΕΣΠΑ και των αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο περίπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αυτήν την ώρα ο Πρωθυπουργός προεδρεύει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης (Δικηγορικός, Ιατρικός, Φαρμακευτικός, Οδοντιατρικός, Οικονομικό Επιμελητήριο, ΤΕΕ/ΤΚΜ, ΓΕΩΤΕΕ/ΤΚΜ, κ.α.), στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, παρουσία μελών της κυβέρνησης.