Την ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά σχολίασε, με δήλωσή του, ο γραμματέας της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Χρήστου Αηδόνη.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ο κ. Σαμαράς, με άρμα το πρωτογενές πλεόνασμα - που έρχεται μέσα από λουκέτα, ύφεση, ανεργία και ανεξόφλητα χρέη του κράτους - επιμένει να στήνει success stories εκεί που δεν υπάρχουν. Μίλησε σε διαρκή ενεστώτα για έργα σκέψεων, προθέσεων και ορέξεων. Αοριστολογίες χωρίς ουσία, για την πραγματική αγορά που πλήττεται.

Η αλήθεια είναι πως η σκληρή λιτότητα, οι αβάσταχτοι φόροι, οι αποτυχημένες ρυθμίσεις χρεών και η ποινικοποίηση της αδυναμίας καταβολής τους, διαλύουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και καταδεικνύουν την ανικανότητα αυτής της δικομματικής κυβέρνησης να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης και να αποζητά έσοδα εκεί που δεν υπάρχουν. Αυτή η δικομματική κυβέρνηση με ακραίες πολιτικές, συνθλίβει τα μεσαία και αδύναμα κοινωνικά στρώματα, και τα ωθεί σε ακραίες πολιτικές επιλογές.

Ο κ. Σαμαράς, συνεχίζει να πολιτεύεται υπό το βάρος των ανεκπλήρωτων Ζαππείων και ακόμη χειρότερα δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Παρουσίασε σήμερα ως επιτυχίες, τα επιτεύγματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτών που αντιπολιτεύτηκε και πολέμησε, αρνούμενος τότε την εθνική συμπόρευση. Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, έχει προτείνει τον αδάπανο τρόπο για να στηριχτεί η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και να μην στηρίζεται στο «Θα δούμε..» του κ. Σαμαρά που ακούστηκε -και αυτό- σήμερα στη ΔΕΘ».