current views are: 1

8 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση09:42

Σαμαράς: Δολιοφθορά κατά της χώρας ένα κοινοβουλευτικό ατύχημα στη Βουλή

Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και να συνεχιστεί η λιτότητα, διαβεβαιώνει με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρωθυπουργός, ο οποίος απορρίπτει ένα… κοινοβουλευτικό ατύχημα από βουλευτές του σε περίπτωση εκλογών, αλλά σχολιάζει ότι σε τέτοια περίπτωση θα επρόκειτο για δολιοφθορά

Δημοσίευση 09:42’
αρθρο-newpost

Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και να συνεχιστεί η λιτότητα, διαβεβαιώνει με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρωθυπουργός, ο οποίος απορρίπτει ένα… κοινοβουλευτικό ατύχημα από βουλευτές του σε περίπτωση εκλογών, αλλά σχολιάζει ότι σε τέτοια περίπτωση θα επρόκειτο για δολιοφθορά

Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και να συνεχιστεί η λιτότητα, διαβεβαιώνει με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρωθυπουργός, ο οποίος απορρίπτει ένα… κοινοβουλευτικό ατύχημα από βουλευτές του σε περίπτωση εκλογών, αλλά σχολιάζει ότι σε τέτοια περίπτωση θα επρόκειτο για δολιοφθορά. Ο Αντώνης Σαμαράς μεταξύ άλλων τονίζει πως «οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια ή διευκόλυνση δοθεί στην Ελλάδα θα δοθεί βάσει της προηγούμενης συμφωνίας, όχι ύστερα από νέα συμφωνία… Δεν θα είναι “νέα μνημόνια- νέοι επαχθεις όροι”, όπως κραυγάζουν κάποιοι».

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει, στέλνοντας μήνυμα και στους δανειστές, ότι η χώρα πιάνει τους στόχους της και «τα συμφωνηθέντα προβλέπουν ανακούφιση από το πρωτογενές πλεόνασμα, όχι νέα λιτότητα». Στο ερώτημα εάν, στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν για νέα μέτρα, θα προσφύγει στις κάλπες, αναφέρει πως «κάναμε όσα συμφωνήσαμε. Θα τα κάνουμε μέχρι κεραίας, αλλά επιπρόσθετα μέτρα δεν θα πάρουμε. Ούτε επιτρέπεται να αποσταθεροποιήσω τη χώρα μιλώντας για πρόωρες εκλογές, τώρα που η Ελλάδα σταθεροποιείται…» τόνισε.

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς απορρίπτει την πιθανότητα κοινοβουλευτικού ατυχήματος, αλλά δηλώνει πως «στην περίπτωση που βουλευτές της πλειοψηφίας αρνηθούν να στηρίξουν κυβερνητικό νομοσχέδιο, τότε αυτό δεν θα είναι ατύχημα αλλά δολιοφθορά».

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ερωτηθείς αν φοβάται «κοινοβουλευτικό ατύχημα» ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο θα υποδείκνυε δολιοφθορά. «Ακόμα και η συζήτηση για πρόωρες εκλογές αυτήν τη στιγμή αποσταθεροποιεί τη χώρα! Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποιος κυβερνητικός βουλευτής που θα αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και τη χώρα. Το έχουν δείξει, άλλωστε, ως τώρα. Με μεγάλη ευθύνη και σοβαρότητα. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν «ατύχημα». Θα ήταν δολιοφθορά! Ποιος θα έκανε τέτοια πράξη δολιοφθοράς σε βάρος της χώρας; Ποιος θα διακινδύνευε να πάνε στράφι οι θυσίες του κόσμου, ίσα ίσα τη στιγμή που αρχίζουν να πιάνουν τόπο; Ποιος θα έσπρωχνε πίσω την Ελλάδα στην αβεβαιότητα, ίσα ίσα τη στιγμή που αρχίζει η ανάκαμψη; Για να σας πως την αλήθεια, δεν είμαι καν βέβαιος ότι η αντιπολίτευση θα ήθελε να μπει η χώρα σε τέτοια περιπέτεια σήμερα. Ανεξάρτητα του τι λένε σήμερα».

Σχετικά με τα σενάρια περί εκλογών και όσους τα διαρρέουν ο κ. Σαμαράς, σχολίασε με νόημα, «Τι να σχολιάσω; Εκείνοι που τα λένε, δύναμη μου δίνουν»…

Σχετικά με τις συζητήσεις για τις δημοτικές εκλογές, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης παντού, ενώ πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες να απεμπλακού από κομματικούς ανταγωνισμούς. Για τα πρόσωπα που εξετάζι η Νέα Δημοκρατία στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα και την Περιφέρεια Αττικής, σχολίασε δεν θα «υπάρξουν στενά κομματικά κριτήρια. Πρώτο κριτήριο θα είναι η αξιοσύνη».

Τέλος, όσον αφορά στο… καυτό ζήτημα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, ο κ. Σαμαράς διευκρινίζει ότι η ελληνική αμυντική βιομηχανία είναι απαραίτητα, ωστόσο πολλάκις αφέθηκε στην τύχη της. «Προσπαθούμε να επιτύχουμε την αναδιάρθρωση των προβληματικών μονάδων, γιατί αντίθετα με ό,τι συμβαίνει αλλού στο Δημόσιο, ορισμένες είναι σε θέση να γίνουν παραγωγικές και βιώσιμες. Και το προσωπικό τους και η εμπειρία του είναι περουσιακό στοιχείο για τη χώρα. Πάντως τώρα δεν είναι βιώσιμες και πρέπει να αναδιαρθρωθούν. Η τρόικα έχει τις απόψεις της και εμείς τις δικές μας. Αλλά η Ελλάδα δεν θα μείνει χωρίς αμυντική βιομηχανία» τόνισε.


σχετικα αρθρα