«Αν μας πιέσουν είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατέψουμε τα εθνικά συμφέροντα» υπογράμμισε μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι αν και δεν αποτελεί επιθυμία του να προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια όπως η στάση πληρωμών, αν εξωθηθεί σε αυτήν, δεν πρόκειται να διστάσει. 

«Αν σπάσει ο κρίκος της Ελλάδας θα υπάρξει κρίση και δεν τους συμφέρει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τους δανειστές. 

«Επιβάλλεται έξοδος από το μνημόνιο και κούρεμα του χρέους. Μπορεί να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση Σαμαρά – Στουρνάρα;» διερωτήθηκε. 

Σε ό,τι αφορά την ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι το Σάββατο «προσπάθησε να ανασυγκροτήσει το θρυμματισμένο και τελευτήσαν ‘σαξές στόρι’ χρησιμοποιώντας μπόλικα προπαγανδιστικά ψευδή οτι φεύγουμε από το μνημόνιο την ώρα που ο Σόιμπλε, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ λενε για νέο μνημόνιο, νέα λιτότητα. Δεν πατάνε στην πραγματικότητα αυτά που λέει». 

Ο κ. Παπαδημούλης πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός ήταν υβριστικός, και ότι ήταν ιστορικό έγκλημα η ταύτιση της Αριστεράς με την ΧΑ.