Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εκπαιδευτικών ως απάντηση στην απόφαση των καθηγητών για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μιλώντας στον «Τύπο της Κυριακής» ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρει πως τον Ιούνιο «η επιστράτευση κρίθηκε αναγκαία όταν απειλήθηκε η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δηλαδή το δημόσιο συμφέρον» ενώ για τώρα απαντά ξεκάθαρα «όχι».

Στέλνει παράλληλα μήνυμα στους εκπαιδευτικούς σημειώνοντας ότι «η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και το τελευταίο που χρειάζεται είναι να προστεθούν επιπλέον βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια, όσον αφορά στη μόρφωση των παιδιών».

Επιπλέον, ο υπουργός διευκρινίζει ότι δεν θα επανέλθει η βάση του 10 για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ για το νέο Λύκειο σημειώνει: «Δεν θέλουμε να "παρκάρουμε" τα παιδιά μας σε ένα Λύκειο, να περνούν τις τάξεις με μέσο όρο 9, να περνούν στο Πανεπιστήμιο με μέσο όρο 8 και στο τέλος να έχουν πτυχία χωρίς αντίκρισμα και να παραμένουν άνεργοι χωρίς γνώσεις και δεξιότητες».