Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Επιμονή στην γραμμή πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράει στον δρόμο προς την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ούτε στον σχεδιασμό μιας μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας δείχνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπερνά τις σχετικές υποδείξεις συντρόφων του, όπως διατυπώθηκαν και στο πρόσφατο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ και διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις πως το κόμμα του θα προχωρήσει εξαιρώντας από οποιονδήποτε σχεδιασμό τον χώρο που εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως σ' αυτήν την φάση που η Κουμουνδούρου ξανακάνει αριστερή στροφή και μιλάει εκ νέου για μονομερή καταγγελία των δανειακών συμβάσεων ή στάση πληρωμών μπορεί να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του έναντι όσων υποστηρίζουν (Δημήτρης Ρέππας, Κώστας Σκανδαλίδης) ότι η Χ. Τρικούπη θα πρέπει να ανοίξει διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ. "Μα πώς μπορούμε να συνομιλούμε με δυνάμεις που είναι διατεθειμένες να υπονομεύσουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ" σχολιάζουν στελέχη του κόμματος που υποστηρίζουν την γραμμή που ακολουθεί η ηγεσία απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδειξε την αποστροφή του για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και κατά την χθεσινή παρέμβασή του στην Διεθνή Έκθεση καυτηριάζοντας την αντίληψη εκείνη που εμφανίζει την κυβέρνηση να έχει χάσει την δημοκρατική νομιμοποίησή της και αξιώνει την διενέργεια εκλογών.

Εμμέσως πλην σαφώς παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με «μαθητευόμενο μάγο» καθώς με δηκτικό τρόπο σχολίασε τους φορείς αυτής της αντίληψης που περιμένουν να βγουν ταχυδακτυλουργικές και μεταφυσικές λύσεις από το καπέλο ενός νέου ξύπνιου πολιτικού ο οποίος θέλει να ηγηθεί τις χώρας.

Βεβαίως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνά ότι ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας τον εμπλέκει στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ "εμάς δεν μάς κρατάνε από λίστες Λαγκάρντ και Siemens για να μάς εκβιάζουν" καθώς και την προσπάθεια πολιτικής-όπως λέει- εξόντωσής του που επιχειρήθηκε με στόχο την κατάρρευση του ίδιου αλλά και του ΠΑΣΟΚ.