Αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας με στόχο την αύξηση της αστυνόμευσης και την παρουσία περισσότερων αστυνομικών στο δρόμο, προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, από την Καλαμάτα, όπου προήδρευσε σύσκεψης, για τον περιορισμό του φαινομένου της εγκληματικότητας.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι θα κατατεθεί ένα μεγάλο νομοθέτημα που θα αφορά το υπουργείο, την αστυνομία και την πυροσβεστική.

«Η κατευθυντήρια γραμμή είναι η αύξηση της αστυνόμευσης και όχι η μείωση της. Η παρουσία περισσότερων αστυνομικών ορατών στο δρόμο και τον έλληνα πολίτη, όχι λιγότερο. Κατά συνέπεια από την μεταρρύθμιση, που ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί αυτό το χειμώνα, να περιμένετε σημαντική βελτίωση, όχι οπισθοδρόμηση», είπε.

Εξήγησε επίσης ότι από την αναδιάρθρωση στην αστυνομία θα αποκτήσει μόνιμη δύναμη το Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών που λειτουργεί στην Κόρινθο, για την φύλαξή του, και θα σταματήσει η καθημερινή ταλαιπωρία των αστυνομικών της Πελοποννήσου.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως «η ύπαρξη του στρατοπέδου της Κορίνθου στο πλαίσιο του ‘'Ξένιου Δία'' έχει τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα. Ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε σε μια τάξη το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας».

Όπως είπε, «το χρόνο που πέρασε έφυγαν από την Ελλάδα 25.000 παράνομοι μετανάστες και απετράπη η είσοδος 50.000. Φανταστείτε τι θα γινόταν στην Ελλάδα εάν κάθε χρόνο βάζαμε - όπως τα παλιά χρόνια - 75.000 παράνομους παραπάνω μέσα στην ελληνική κοινωνία. Πόσο καιρό θα μπορούσαμε να αντέξουμε;».

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ταλαιπωρία, καταλαβαίνω ότι χρειάζεται προσπάθεια, καταλαβαίνω ότι καταπονούνται τα στελέχη μας, είναι το τίμημα που πληρώνουμε μέχρι να φτάσουμε σ' ένα καλύτερο επίπεδο οργάνωσης, είναι όμως απαραίτητο για την ευημερία και τη γαλήνη της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε.