Επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι «έχει επιλέξει την τακτική της προκαταβολικής υποταγής αντί της διαπραγμάτευσης, απέναντι στις γερμανικές αξιώσεις, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ.

«Η δήλωση Σαμαρά έχει την ίδια αξιοπιστία με τα 18 του σημεία στο Ζάππειο, τα οποία θα εφάρμοζε όταν θα γινόταν πρωθυπουργός. Μηδενική αξιοπιστία, δηλαδή. Ισχυρίζεται κάτι που δεν το πιστεύει κανείς στον κόσμο: ότι ο Σόιμπλε και οι λοιποί θα μας δώσουν νέο πακέτο χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς νέο Μνημόνιο» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί συντάσσεται με τη γερμανική θέση εναντίον του κουρέματος του χρέους και σημείωσε: «Αν το θεωρεί ανέφικτο, μάλλον δεν κάνει για τον ρόλο του πρωθυπουργού. Στη ΔΕΘ ήρθε σαν κλέφτης. Δεν τόλμησε να στηρίξει αυτά τα επιχειρήματα απέναντι στους δημοσιογράφους. Είπε ένα τσουβάλι ψέματα και χρησιμοποίησε μια υβριστικού και εμφυλιοπολεμικού τύπου επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και δίπλα σ' αυτά έχει επιλέξει την τακτική της προκαταβολικής υποταγής αντί της διαπραγμάτευσης, απέναντι στις γερμανικές αξιώσεις».