Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του Πρωθυπουργού μιλώντας σε συνέντευξη στον Realfm, προτίμησε να επιμείνει στα θετικά νέα που φέρνει το πρωτογενές πλεόνασμα που φαίνεται να επιτυγχάνει η ελληνική οικονομία χωρίς ωστόσο να δώσει σαφείς απαντήσεις για το πώς θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης.
 
Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει επιτευχθεί ξεπερνά τις αισιόδοξες προβλέψεις ενώ όπως επεσήμανε η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση που είναι μικρότερη από τις προβλέψεις αφορά στο β'τρίμηνο χωρίς δηλαδή να έχουν υπολογισθεί τα έσοδα από τον τουρισμό και οι επιστροφές από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
 
Αναφερόμενος στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι ήταν ιδιαίτερα μετριοπαθής καθώς τα σημάδια για την ελληνική οικονομία για πρώτη φορά είναι ιδιαίτερα θετικά. Όπως τόνισε απόδειξη της επιτυχίας είναι πως δεν χρειάζονται νέα μέτρα. 
 
Ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά απαντώντας σε ερώτηση για την οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών είπε πως «δεν αμφισβητείται η μείωση του βιοτικού επιπέδου αλλά αυτό είναι ένας μέρος της αλήθειας το άλλο μέρος είναι ότι η κατάσταση αρχίζει να βελτιώνεται». 
 
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέου μνημονίου ο κ. Λαζαρίδης είπε πως δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο αλλά διευκολύνσεις που έχουν συμφωνηθεί από την προηγούμενη σύμβαση σε περίπτωση που η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα και πως δεν τίθεται θέμα για νέα μέτρα, όπως μειώσεις μισθών και συντάξεων και αύξηση της φορολογίας.