«Περισσότερο λογιστικό μέγεθος παρά πραγματικό» χαρακτήρισε σήμερα το πρωτογενές πλεόνασμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

«Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, έχουμε πει ότι περισσότερο είναι λογιστικό μέγεθος παρά πραγματικό. Αφενός μεν, γιατί το Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών στους ιδιώτες που χρωστάει», δήλωσε στο ραδιόφωνο της Real ο Δημήτρης Στρατούλης και πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο τα 2,5 δισ. από το ΦΠΑ, είναι και άλλες υποχρεώσεις του κράτους και του Δημοσίου έναντι ιδιωτών, στις οποίες ουσιαστικά έχει κάνει στάση πληρωμών», τόνισε ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε: 

«Αφετέρου, έχει μειωθεί δραστικά το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων. Και δυστυχώς, η διαρροή που υπάρχει για το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2014 προβλέπεται άλλα 450-500 εκ. ευρώ να περιοριστεί το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων και για το 2014, που είναι και το μόνο αποτελεσματικό εργαλείο, για να σε πάει σε ανάπτυξη και δυστυχώς και εκεί έχουμε πρόβλημα».

«Τι να το κάνει τώρα ο κόσμος και ο λαός που άκουγε από την τηλεόραση και τα ραδιόφωνα τον κ. πρωθυπουργό να πανηγυρίζει για το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα, όταν μεγάλα τμήματα του λαού μας δεν έχουν να φάνε, δεν έχουν να ντυθούν», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.