Αρνείται ο ΛΑ.Ο.Σ πως το ίδρυμα «Ίων Δραγούμης» που ανήκει στο κόμμα έχει χρηματοδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ ενώ όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα έχει ήδη στραφεί προς την ελληνική δικαιοσύνη κατά των «συκοφαντών του». 
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται έγγραφα που έχει στη διάθεσή της προκύπτει ότι ως λειτουργικά έξοδα είχαν υπολογιστεί για την περίοδο Μαΐου 2008-Απριλίου 2009 102.000 ευρώ, ενώ η επιμορφωτική ενίσχυση για ολόκληρο το 2008 ανήλθε σε 396.000 ευρώ. 
 
Το θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτηση βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στηριζόμενη σε επιστολή παραίτησης του πρώην προέδρου του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης», Δημήτρη Σαρατσιώτη, ενώ η απάντηση ότι η υπόθεση ελέγχεται από το ΣΔΟΕ γνωστοποιήθηκε από το υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη την Τρίτη.
 
Ο κ. Σαρατσιώτης, ο οποίος έχει διατελέσει και γενικός διευθυντής του ΛΑΟΣ, αναφέρει ότι όσον αφορά την οικονομική διαχείριση των κρατικών κονδυλίων για έρευνα και επιμόρφωση υπήρχε μεγάλη αδιαφάνεια. «Δε μου έδιναν λογαριασμό σχετικά με τις δαπάνες, δεν είχαμε ιδέα τι γίνεται. Τα βιβλία ευρίσκοντο σε άλλα γραφεία» είπε. Χαρακτήρισε «συστηματική τακτική» τη διοχέτευση προς το ίδρυμα των κρατικών ενισχύσεων για επιμορφωτικούς και ερευνητικούς σκοπούς που λάμβανε ο ΛΑ.Ο.Σ - μια υπόθεση για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του ΣΔΟΕ, όπως αποκαλύφθηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών πριν από λίγες μέρες. «Για να πάρει ένα κόμμα επιχορήγηση για επιμορφωτικούς και ερευνητικούς σκοπούς πρέπει να έχει κάποιο ίδρυμα ή ινστιτούτο. Ο ΛΑ.Ο.Σ είχε το Ινστιτούτο Ίων Δραγούμης και έπαιρνε», ανέφερε ο κ. Σαρατσιώτης.
 
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα από το 2007, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Ινστιτούτου που πρόσκειται στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, έως και σήμερα έχει δοθεί στο κόμμα επιμορφωτική και μόνο επιχορήγηση πάνω από 2 εκατ. ευρώ, χωρίς να προσμετράται στο ποσό αυτό η τακτική χρηματοδότηση.
 
Σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ τονίζει πως «το Ίδρυμα Ιων Δραγούμης ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο, όπως, κατά περιόδους συνέβη με τα Ιδρύματα των Κ. Καραμανλή, Α. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη, Κ. Μητσοτάκη».
 
Όπως επισημαίνεται το ίδρυμα δημιουργήθηκε από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό,« όχι με στόχο την εξασφάλιση πόρων, αλλά την προαγωγή εθνικών θεμάτων και χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από τον ΛΑ.Ο.Σ». 
 
Τέλος ο ΛΑ.Ο.Σ αναφέρει πως είναι το μοναδικό κόμμα που δεν έλαβε ποτέ δάνειο από τράπεζες, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου ενώ υπενθυμίζει πως «είναι το μοναδικό κόμμα που έχει επιστρέψει στο Δημόσιο 1.000.000 ευρώ για το Ταμείο Φτώχιας».