Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, με τη βουλευτή Β’ Πειραιά και Κοινοβουλευτική Υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής Μαρία Γιαννακάκη, συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, με την Angelica Schwall – Duren, υπουργό Ομοσπονδιακών Υποθέσεων, Ευρώπης και ΜΜΕ του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας της Γερμανίας.
 
Η συζήτηση είχε ως αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις, το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, το πρόβλημα του χρέους και τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και στην Ευρώπη.
 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχετικά με το ζήτημα του χρέους, επισήμανε ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση μαζί με ανάπτυξη. Σημείωσε επίσης ότι οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού πρέπει να έχουν αντίκρισμα.
  
Σχετικά με τις γερμανικές εκλογές, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που το ελληνικό ζήτημα έχει ενταχθεί στην προεκλογική ρητορική με πολλά στοιχεία λαϊκισμού και αρνητικών στερεοτύπων. Η κ. Schwall – Duren, από τη μεριά της μίλησε για την ανάγκη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, και υπογράμμισε ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να ευημερεί όταν άλλα κράτη – μέλη υποφέρουν.