«Τα ψέματα της κυβέρνησης και οι δήθεν διασφαλίσεις προς την ΕΛΒΟ απεδείχθησαν και η προειδοποίηση που είχαμε κάνει προς τους εργαζόμενους, ότι, δηλαδή, πάνε για 'λουκέτο' στην ΕΛΒΟ, κατ' εντολή της Τρόικας, φαίνεται ότι είναι η απόφαση της κυβέρνησης» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ.

«Δεν θα κλείσει η κυβέρνηση την ΕΛΒΟ, δεν θα κλείσει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, δεν θα ξεπουλήσει την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Να το πάρουνε χαμπάρι» επεσήμανε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας αποτελεί απειλή για την πατρίδα μας, διότι η χώρα θα μείνει χωρίς πυρομαχικά, χωρίς στήριξη για τα οχήματα και τα τεθωρακισμένα, θα μείνει χωρίς αεροπορική βιομηχανία. Εάν νομίζει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ότι θα εκτελέσει την εντολή της Τρόϊκας, θα παραδώσει την Ελλάδα, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Υπάρχει και ο ελληνικός λαός».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ και οι εκπρόσωποι του σωματείου δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και δεν θα πέσουν αμαχητί.

Σε ερώτηση για την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός λέει στους Ελληνες πολίτες να σταματήσουν να ζουν το 2013 και να ξεπαγώσουν το 2021. Το success story υπάρχει μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου και στους φίλους του επιχειρηματίες».