Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Εν αναμονή της απάντησης που θα σταλεί στην τρόικα για τα ΕΑΣ από την ελληνική κυβέρνηση, εκπρόσωποι των εργαζομένων στην αμυντική κρατική βιομηχανία επισκέφτηκαν σήμερα τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου από όπου και έλαβαν καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις για τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία του προσωπικού των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων πέρασε την πόρτα του Μαξίμου και είχε συνομιλία με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Κώστα Μπούρα, ο οποίος και τους διαβεβαίωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει αλλάξει θέση για τη λειτουργία των εταιριών αυτών.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή ,όπου είχαν συνάντηση με τον γραμματέα της κυβέρνησης και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Τ. Μπαλτάκου όπου τον ενημέρωσαν και του παρέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους.

Η είδηση που βγήκε από εκεί είναι ότι στη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών για τα ΕΑΣ θα είναι και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Τ. Μπαλτάκος εκτός από την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά και τον Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Α. Οικονόμου.

Και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός θέλει να διασφαλίσει ότι η λύση που θα προταθεί εκ νέου ως απάντηση που θα σταλεί στην τρόικα θα είναι στο πνεύμα των όσων πρεσβεύει ο ίδιος προσωπικά ώστε να «κλειδώσει» το θέμα.

Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν από το Μαξίμου να παρέμβει άμεσα ο ίδιος ο πρωθυπουργός προκειμένου να πληρωθούν καθώς είναι σε απόγνωση οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αφού εδώ και 8 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήδη έχει 1,8 εκ. ευρώ να τους καταβάλει από προγράμματά του, αλλά υπάρχει πρόβλημα να τους τα καταθέσει αφού απαιτείται φορολογική ενημερότητα της εταιρίας η οποία δεν υπάρχει.